Jak na oplocení lesních školek, sadů a polí?

Přemýšlíte o oplocení vaší lesní školky, lesa, sadů nebo pole? Sepsali jsme vám na jedno místo vše, co k vašemu oplocení potřebujete vědět. Stručně a přehledně zde najdete na jednom místě veškerá důležitá specifika jednotlivých druhů lesnického pletiva, která jsou vhodná k oplocení nejen lesních školek, ale i dalších prostorů. Teď už si jen vybrat, které pletivo je pro vás nejvhodnější a hurá do práce.

Lesnické pletivo – Pletiva Dobrý

Lesnické pletivo – Pletiva Dobrý

Lesnické pletivo – Pletiva Dobrý

Výběr materiálu:

Lesnické uzlové pletivo

Jako oplocení v lesích a okolo lesních školek nejčastěji můžeme vidět uzlové lesnické pletivo, jehož oka se směrem nahoru zvětšují. A to není náhoda – pletivo je takto vyrobené, aby zabránilo vniknutí i menších zvířat. Lesnické uzlové pletivo se také vyznačuje snadnou montáží a dobrou přizpůsobitelností terénu.

Light

Lesnické uzlové pletivo LIGHT se díky nízké ceně často využívá také jako provizorní oplocení staveb. Průměr drátu: 1,6/2,0 mm.

Strong

Lesnické uzlové pletivo STRONG je na rozdíl od pletiva Light znatelně pevnější a odolnější. Průměr drátu: 2,0/2,8 mm.

Svařované lesnické pletivo

Pokud chcete svůj pozemek oplotit pevnějším pletivem, nabízí se varianta svařovaného lesnického pletiva Benita. Toto pletivo má všechna oka stejně velká.

Poplastované pletivo

Poplastované svařované lesnické pletivo je hojně využíváno v sadařství na oplocení sadů či vinohradů. Časté využití si také najde jako individuální ochrana dřevin proti okusu drobnou zvěří. Díky zvětšujícím se okům směrem nahoru je zabráněno prostupu i menším zvířatům.

Pozinkované pletivo

Pozinkované svařované lesnické pletivo se vyznačuje svou velkou pevností.

 Sloupky pro lesnické pletivo

Při stavbě jakéhokoliv plotu nesmíme samozřejmě zapomínat na sloupky. K lesnímu pletivu se primárně montují pozinkované sloupky pro lesnické pletivo, které jsou opatřeny háčky pro jednoduchou montáž. Tyto sloupky ale nejsou podmínkou, pouze ulehčením práce. Další možností jsou dřevěné kůly, které je ale nutné doplnit „U“ svorkami, aby na ně šlo přimontovat pletivo. Případně je také možné využít k připevnění pletiva ke sloupku vázací drát.

Kalkulace materiálu pro stavbu plotu

Pokud víte, jak velký pozemek potřebujete oplotit, máte z poloviny vyhráno. Pokud si nejste jistí, kolik materiálu na oplocení bude potřeba, můžete se na nás obrátit a naši obchodní zástupci vám zdarma spočítají potřebný materiál přesně na míru a zároveň pro vás vytvoří i cenovou nabídku.

Montáž plotu

Zde máte dvě možnosti. Buď si pletivo postavíte sami, anebo si s tím necháte pomoci.

Pokud se rozhodnete pro stavbu svépomocí, jistě vám přijde vhod náš podrobný návod.

Pokud se na stavbu svépomocí necítíte, nebo na to nemáte čas, rádi vám s tím pomůžeme. Při poptávce kalkulace materiálu si můžete nechat vypočítat i kalkulaci montáže.

lesnicke-02