Montáž plotu na původní sloupky nebo podezdívku

Řešíte, že budete stavět nový plot a chcete využít sloupky nebo podezdívku z toho původního? Je to možné.

Pokud jsou původní sloupky stále v pořádku a rádi byste je použili i na nové oplocení, klidně můžete. To, že jsou původní sloupky stále použitelné, poznáte tak, že nejsou zrezlé, neloupou se a drží stále stejně pevně na svém místě. Po přiložení vodováhy by měly být kolmo na pomyslnou vodorovnou plochu. To znamená, že pokud máte plot ve svahu, sloupky nejsou kolmo k zemi (ke svahu). Pokud máte plot v rovném terénu, pak jsou sloupky kolmo k zemi.

Při výměně plotu a zanechání původních sloupků záleží na tom, jaký druh oplocení měníte za jaký. Pokud měníte pletivo za jiné pletivo, máte to bez starostí. Pokud však chcete vyměnit pletivo za plotové panely, proces už bude pravděpodobně složitější. Zatímco u plotu z pletiva je jedno, jak jsou sloupky daleko od sebe, u plotu z plotových panelů už je potřeba mít sloupky v přesných vzdálenostech. Standardně se plotové panely vyrábí široké 250 cm. Pokud máte původní sloupky blíž nebo dál od sebe, je možné plotové panely zkrátit nebo naopak napojit na sebe a tím prodloužit. Bohužel při takovémto procesu už se vám nevyplatí nechávat k plotu původní sloupky. Finančně i časově méně náročné bude původní sloupky odstranit a namontovat k novému oplocení nové.

Pokud chcete využít původní podezdívku, i to je možné. A dokonce poměrně běžné. Podezdívky jsou totiž stavěny tak, že vydrží opravdu pěknou řádku let. Sloupky se k podezdívce montují nejčastěji pomocí patek na sloupky.

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Montáž plotu na klíč

Pokud byste rádi zachovali původní sloupky, ale nový plot byste si chtěli nechat postavit odborníky, ve firmě Ploty Dobrý se o to rádi postaráme. Pokud jsou původní sloupky v dobrém stavu, rádi vám k nim přimontujeme nové oplocení. Máme vybavení také na montáž plotu na podezdívku. Vám tak odpadnou starosti se stavbou plotu, kupováním materiálu, s rozměřováním pozemku a vším dalším potřebným pro stavbu nového plotu. Zároveň i něco málo ušetříte díky použití původních sloupků nebo podezdívky.

Kontaktujte nás pomocí formuláře níže a nechte si zdarma a nezávazně zpracovat cenovou nabídku.