Kalkulace oplocení

Pokud plánujete stavět plot a například role pletiva, které chcete pro stavbu plotu použít, stojí 5 000 Kč, je jasné, že celé oplocení nebude stát pouze oněch 5 000 Kč. Pro stavbu plotu z pletiva potřebujete totiž spoustu dalšího materiálu a příslušenství. Jistě budete potřebovat sloupky a vzpěry. K nim už je nutný ale také beton, popřípadě patky pro ukotvení. Dále budete potřebovat napínací a vázací dráty, ráčny, příchytky napínacího drátu. A to jsme se ještě nedostali k pomůckám a nářadí, které na stavbu plotu budete potřebovat, jako například zemní vrták, vodováhu nebo stavební provázek. A u jiných typů oplocení než u pletivových, tomu není o moc jinak. Položky se zkrátka nasčítají.

Jak to tedy celé vyčíslit a zjistit, na kolik vás plot celkem vyjde korun? A jak vlastně odhadnout, kolik jakých součástek na stavbu plotu budete potřebovat?

Víme, že to není jednoduché a ke každému pozemku je potřeba přistupovat individuálně. Neexistuje tedy žádný jednotný vzorec, podle kterého si můžete cenu za oplocení vypočítat. Některé pozemky jsou rovinaté a je možné si dovolit dát sloupky dál od sebe. Některé pozemky jsou svahovité a musí se tedy sloupky dát blíže k sobě. Někde je možné využít částečně plot souseda, či nějakou stavbu, ke které vaše oplocení přimontujete. Pokud vám plot montuje firma a neděláte si vše svépomocí, musíte počítat s tím, že si ještě připlatíte za vykonanou práci. Asi je už jasné, že tímto výčtem bychom tady mohli pokračovat donekonečna.

Náš tým ve firmě Ploty Dobrý je připraven vám s kalkulací plotu pomoci. A žádné strachy. Kalkulace je zcela zdarma a nezávazná. Stačí se nám ozvat pomocí formuláře níže.