Oplocení pro zvířata

Chováte zvířata nebo to máte v plánu? Pak vás jistě zajímá, jak je to s oplocením výběhů, voliér nebo klecí. Jaký materiál je pro plot pro zvířata nejvhodnější, aby vám neutekla? Čtěte dál a dozvíte se více.

Oplocení na pastviny

Pastviny se vyznačují většinou tím, že jsou na velkém prostoru. Zároveň je obývají zvířata, která nejsou na oplocení nijak zvlášť náročná. Nabízí se tedy jako oplocení využít pastevecké nebo ovčí uzlíkové pletivo. Toto pletivo je levné, což při oplocování velkého pozemku jistě oceníte. Pokud na pastvě chováte například ovce nebo krávy, je pro ně toto pletivo dostatečné.

Oplocení pro náročnější zvířata

Pojďte se podívat na několik příkladů z praxe. Jsme partnerem Farmaparku u Toma, což je kontaktní minizoo u Plzně. Výběhy pro zvířata ve farmaparku stavíme z našeho materiálu a tak, aby vyhovovaly všem požadavkům a hlavně, aby byly pro zvířata bezpečné a zajistily, aby zvířata ze svého výběhu neutekla.

Ve výběhu pro lamy i pro muflony skvěle slouží jako oplocení svařované pletivo Super, které má silnější drát, než běžné svařované pletivo a je tedy pevnější. Je dokonce dostatečně pevné i právě pro zvířata, která mají velkou sílu, jako jsou lamy a mufloni.

Divoká prasata mají výběh postavený z 2D plotových panelů doplněných o podezdívku. Přeci jen zvířata jako jsou divoká prasata mají páru ještě o něco větší, než lamy a mufloni, proto bylo potřeba postavit ještě pevnější plot. A protože navíc prasata hodně ryjí v zemi, byla pod oplocení umístěna podezdívka, která je instalována dostatečně hluboko pod zemí.

U výběhu pro daňky bylo využito oborové pletivo. Jedná se v podstatě o klasické čtyřhranné pletivo, jen má větší oka a je pleteno ze silnějšího drátu.

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Voliéry pro zvířata

Voliéry se staví nejen pro ptáky, ale i pro další šikovná zvířata, která by mohla uniknout vrchem klece. Pokud se jedná o náročnější zvířata, je možné voliéru postavit z 2D plotových panelů. V případě stavby voliéry pro ptáky vám postačí voliérové pletivo.

Kotce pro králíky

Králíkárny se typicky vyrábí ze dřeva a pouze výplň, která je na dvířkách, je průsvitná – pletivová. Nejčastěji se k tomu využívá králičí (chovatelské) pletivo. To je často využíváno také při oplocení výběhu pro slepice nebo kachny. Jako oplocení pro drůbež je také využívané voliérové pletivo. A to ať už pozinkované nebo poplastované. Pro větší bezpečnost je možné použít kombinaci voliérového a chovatelského pletiva. Výběhy pro drůbež můžete také vyplnit svařovaným pletivem s menšími oky.

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Navštivte náš e-shop a vyberte si to správné oplocení pro zvířata i vy.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Jak vybrat oplocení pro slepice | ZOBRAZIT 
  • Montáž plotu na klíč | ZOBRAZIT 
  • Nevýhody dřevěných plotů | ZOBRAZIT 
  • Utíká vám pes ze zahrady? Máme řešení! | ZOBRAZIT 
  • Druhy plotových sloupků – jak vybrat sloupky a vzpěry k plotu | ZOBRAZIT