Utíká vám pes ze zahrady? Máme řešení!

Ne každý pes je domácí pohodář. Spoustu lidí se potýká se psy dobrodruhy, kteří by nejradši poznali celý svět a klidně i mnohem víc.

„Můj pes utíká za kolemjedoucími cyklisty.“ „Můj pes honí každou kočku.“ „Můj pes se pravidelně vydává na pochůzky městem.“ „Můj pes utíká za zvěří z nedalekého lesa.“

Poznáváte se v tom? Utíká pes i z vašeho pozemku? Máme pro vás spolehlivé řešení, jak zajistit, aby vám už pes z pozemku neutíkal.

Ať už vám pes utíká z jakéhokoliv důvodu, řešení problému zůstává stejné: PLOT. Opravte původní plot, doplňte ho vhodným příslušenstvím, nebo postavte nový.

Pes se podhrabává pod plotem

Pokud se pes pod plotem podhrabává, řešením pro vás budou podhrabové desky. Jak přidělat podhrabové desky ke stávajícímu plotu se dočtete ZDE. Návod na montáž podhrabových desek pak najdete ZDE

podhrabové desky

Pes utíká dírou v plotě

Pokud máte v plotě díru, dle jejího rozsahu můžete buďto plot opravit, nebo ho vyměnit za nový. Díru v klasickém čtyřhranném pletivu můžete opravit pomocí kombinačních kleští a napínacího drátu. Pokud je díra už moc velká, vyměňte plot. Nemusíte plot ale měnit celý. Stačí vyměnit pole mezi dvěma sloupky. Pletivo před samotným rozpojením nejprve ke sloupkům řádně připevněte, a poté pomocí našeho návodu na rozpojení a spojení pletiva napojte nové pletivo.

Pes přeskakuje plot

Pokud váš pes přeskočí plot, máte ho moc nízký. Máte opět dvě možnosti. Buď stávající plot nastavíte do výšky, nebo postavíte nový, vyšší plot. Možnosti, jak můžete plot nastavit do výšky, si přečtěte ZDE. Pokud chcete zachovat původní plot, můžete nový, vyšší, přidělat přímo k němu. Tímto způsobem jsme vyřešili stejný problém u rodinného domu v Plzni

nízké oplocení

Vhodný plot pro pozemky se psem

Pokud se rozhodnete pro stavbu nového plotu, zde jsou druhy plotů, které jsou pro pozemky se psy vhodné:

  • Svařované pletivo (ideálně doplněné o podhrabové desky)
    • na rozdíl od čtyřhranného pletiva, to svařované pes nedokáže rozplést
  • 2D plotové panely (ideálně doplněné o podhrabové desky)
    • 2D plotové panely disponují svou pevností a odolají i náročnějším psům a dalším zvířatům
  • Betonový plot 
    • betonové ploty jsou skvělé pro svou pevnost, nemožnost podhrabání a také neprůhlednost (a víte, jak to je: co oči nevidí…)
  • Gabiony 
    • gabionové ploty s sebou přinášejí stejné výhody, jako betonové ploty
  • Plotovky (dostatečně vysoké) 
    • plotovky jsou pevné a psi se přes ně jen tak nedostanou, ideální je kombinace plotu ze ztraceného bednění s plotovkami

Pokud si nejste jisti, jaké oplocení je pro váš pozemek a vašeho mazlíčka nejvhodnější, kontaktujte nás pomocí formuláře níže a my vám pomůžeme vymyslet to nejlepší řešení přímo pro vás.