Oplocení velkého areálu

Velké areály se zpravidla oplocují, už jen z principu, tím nejlevnějším možným materiálem. A dá to rozum. Čím větší pozemek potřebujete oplotit, tím více vás to bude stát peněz. Nelze tedy ušetřit na počtu kusů materiálu, ale alespoň na druhu materiálu.

Samozřejmě existují výjimky, kdy není možné na materiálu šetřit. Tyto výjimky jsou například u oplocování areálů, které musí být více zabezpečeny. U těchto areálů jsou často využívány betonové ploty nebo je plot doplněn bezpečnostními prvky, jako například ostnatým drátem.

Pro oplocení velkých areálů se nejčastěji používá klasické čtyřhranné pletivo. Jednak se čtyřhranné pletivo řadí mezi nejlevnější materiály pro oplocení, ale také se pojí s velkou výhodou týkající se betonování sloupků. U betonových plotů nebo plotů z plotových panelů musíte sloupky zabetonovat v přesných vzdálenostech od sebe, aby bylo možné mezi ně zapasovat plotové dílce. Pletivo je možné připevnit ke sloupkům v libovolné vzdálenosti, proto se vůbec nic nestane, když některý sloupek (například kvůli špatnému přístupu k zemi) bude o 10 cm dál než jiný. Speciálně při oplocování velkého areálu vám tato výhoda přijde opravdu vhod.

Pokud jste na oplocení sami (chápejte bez strojů a techniky), tak určitě doporučujeme si pro montáž plotu objednat firmu. Ve firmě Ploty Dobrý máme jednak zkušené montážní party, ale také mnoho strojů k dispozici, které (speciálně u rozlehlých montáží) dokáží ušetřit spoustu času i práce. Není například potřeba každou díru pro sloupek kopat ručně, když to za vás může udělat stroj.

Kontaktujte nás pro nezávaznou kalkulaci montáže vašeho plotu na klíč. Kromě samotné montáže vám poradíme i s veškerým potřebným materiálem pro stavbu plotu.

Prohlédněte si, jak probíhalo naše nejrozsáhlejší oplocení v roce 2023, na které jsme potřebovali 1375 m pletiva a 2800 m ostnatého drátu. Velký kus práce na této montáži odvedly naše bagříky, když nám pomohly s vyvrtáním děr pro sloupky. A při nepříznivém počasí a ve ztíženém terénu měly nakonec i samotné bagříky občas co dělat.

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: