Stínící tkaniny – levné zastínění na váš plot

Stínící tkaniny jsou oblíbeným doplňkem pletivových plotů a plotů z plotových panelů. Stínící tkaniny jsou levné varianty zastínění na plot, které jsou dostatečně účinné a také jdou snadno a rychle namontovat. Zvládnete si díky nim jednoduše zajistit soukromí na svém pozemku během chvilky.

Standardně se stínící tkaniny nabízí ve třech zastíněních (v 60%, 90% a 100%) a v různých barevných provedeních.

Stínící tkanina je také vhodná jako takový „mezikrok“ v době, kdy čekáte, než vám vyroste živý plot. Můžete ji na plotě ponechat i poté, co už máte živý plot vyšší pro zajištění neprůhlednosti plotu i v mezerách, kde se živému plotu tolik nedaří. Pro toto využití jsou nejvhodnější zelené stínící tkaniny.

Stínící tkanina se zastíněním 60 %

Tkaniny se zastíněním 60 % se standardně nabízí v tmavozelené barvě. Využívají se jak na pletivových plotech, tak na plotech z plotových panelů. Často jsou k vidění ale také okolo pergol a teras. Díky nižšímu stupni zastínění se také používají jako přistínění k rostlinám a skleníkům. 60% stínící tkaniny se vyznačují znatelně nižší cenou než tkaniny s větším zastíněním.

Soukromí si zajistíte i s 60% stínící tkaninou. Nepočítejte však s tím, že vám na zahradu nebude vidět vůbec. 60% stínící tkaniny jsou poměrně propustné a když se dobře zadíváte, uvidíte přes ně. Myslete také na to, že i když si 60% stínící tkaninu na plot nainstalujete dvojitě, stále bude skrz plot vidět. Bohužel, v tomto případě se procenta sčítat nedají.

Gramáž: 64g/m2.

60tkanina

Stínící tkanina se zastíněním 90 %

Stínící tkaniny se zastíněním 90 % jsou standardně nabízeny nejen v tmavozelené barvě, ale také v šedé, hnědé a pískové. Jak už procenta zastínění napovídají, tato tkanina vám vytvoří znatelně větší soukromí, než 60%. Stále to však není 100%. Na svou cenu ale 90% stínící tkaniny odvádí skvělou práci.

Gramáž: 180g/m2.

90tkanina

Stínící tkanina se zastíněním 100 %

100% stínící tkaniny se standardně nabízejí v tmavozelené barvě. Tyto tkaniny již poskytují maximální soukromí a není přes ně vidět. Dokáží chránit jak před sluncem, tak před poryvy větru.

Gramáž: 200g/m2.

100tkanina

TIP: Před montáží jakékoliv stínící tkaniny je dobré si uvědomit, že tkanina může fungovat jako plachta. Pokud se do tkaniny opře vítr, je na sloupky vyvíjen velký tah. Proto je dobré ji zaprvé dobře uchytit na pletivo a za druhé mít silné sloupky. Místo sloupků o průměru 38 mm doporučujeme použít sloupky o průměru 48 mm. Projděte si návod na montáž stínící tkaniny ZDE. Nejčastěji se tkanina přidělává k plotu pomocí stahovacích pásek. Je možné využít také vázací drát.

Stavíte plot a nejste si jisti, kolik jakého materiálu vlastně potřebujete? Neváhejte nás kontaktovat a my vám rádi zcela zdarma s výběrem poradíme.

A víte, co je skvělé? Se stavbou plotu se nemusíte trápit vůbec. Sjednejte si u nás kompletní montáž plotu na klíč.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Zastínění na terasu: Zajistěte si soukromí na terase snadno a levně | ZOBRAZIT 
  • Levný neprůhledný plot | ZOBRAZIT 
  • Jak zakrýt plot | ZOBRAZIT 
  • Jak nejlevněji oplotit pozemek | ZOBRAZIT 
  • 5 tipů pro vytvoření soukromí na zahradě | ZOBRAZIT