Kleště a spony – které na co použít?

Existuje nepřeberné množství různých kleští a spon, které se používají (nejen) při stavbě plotu. Pro člověka, který se v tomto odvětví ale nepohybuje, může být pěkný oříšek se v nich vyznat. Proto přicházíme s tímto článkem, díky kterému už v potřebných kleštích pro vaše oplocení budete mít konečně jasno.

Kleště ROCAFIX jsou skvělou vychytávkou při stavbě plotu z čtyřhranného pletiva. Pomocí kleští totiž snadno připevníte středový napínací drát k pletivu. Spony Rocafix navíc vypadají na středovém napínacím drátu mnohem lépe než vázací drát.

Kleště Bekaclip se využívají k přidělání svařovaného pletiva ke sloupkům s prolisem. Díky speciálnímu vybrání na kleštích spony výborně drží a lze je snadno ke sloupku přidělat.

A u svařovaného pletiva zůstaneme. K jeho montáži totiž potřebujete ještě krepovací kleště. Díky těmto kleštím pletivo dokonale dopnete. Na kleštích se nachází regulovatelný vymezovač, kterým si stanovíte míru prolisu a docílíte tak souměrnosti – každý prolis bude stejně velký.

krepovací kleště 2

krepovací kleště 1

Kleště Classic na panelové spojky se využívají společně se spojkami panelu v případě, kdy potřebujete spojit dva plotové panely k sobě. Jak zkrátit a prodloužit plotové panely se dozvíte v článku ZDE

panelové spojky 2

panelové spojky 1

Kleště Hobby známé též jako Casanet se používají pro spojování chovatelských svařovaných sítí. Pomocí svorek Hobby k sobě snadno spojíte více svařovaných sítí. Nejčastěji se těmito kleštěmi spojují voliéry a klece.

kleště hobby 2

kleště hobby 1

Veškeré výše zmíněné kleště si můžete zakoupit na našem e-shopu, anebo si je vypůjčit na jedné z našich čtyř poboček (Ledce u Plzně, Plzeň, Praha-Běchovice, Zliv u Českých Budějovic). Bližší informace o půjčování nářadí naleznete ZDE. 


Štípací kleště, tzv. „štípačky“ by neměly chybět v žádné domácnosti. Je to skvělý pomocník při štípání různého materiálu. Poradí si s plechy, dráty, ocelovými lany, plasty, hřebíky a dalším.

Kleště SIKO známé spíše jako „sikovky“ slouží k povolování a utahování šroubů a matic, a to o různě velkých rozměrech. Sikovkami si snadno přidržíte, co potřebujete, a to od trubek až po různé armatury či další speciálně tvarované obrobky.

Kleštěmi pákovkami ustříhnete různě tvrdé a velké tyčoviny, řetězy, visací zámky a podobně. Kleště se nabízí v různých velikostech. Velikost pákových kleští zvolte podle materiálu, který s nimi plánujete stříhat.

štípací kleště

SIKO

pákovky

Znali jste všechny zmíněné kleště? A věděli jste, na co se používají? Dejte nám vědět na našem facebooku nebo instagramu