Oplocení jako designový prvek domu

Někteří staví ploty kolem svých domů spíše z bezpečnostního hlediska, někteří pro vytvoření soukromí a někteří oplocení berou jako designový prvek, který jim ladí k domu.

Tyto tři hlediska jdou však také samozřejmě zkombinovat. Jaké druhy oplocení jsou ale esteticky nejvkusnější?

Plotovky

Pomocí WPC plotovek můžete vytvořit opravdu velmi vkusné oplocení. Plotovky nabízí různá provedení – můžete je postavit „na ležato“, „na stojato“, či je zkombinovat se zděným plotem nebo například s betonovými deskami

Protože plotovky vypadají jako z dřeva, perfektně se hodí zejména k takovým domům, jejichž součástí je také dřevo (např. dřevěná pergola, kůlnička, terasa,…). Výhodou plotovek však je, že nejsou pouze ze dřeva, a proto nehnijí, jsou nenasákavé a nemusí se natírat.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Betonový plot

Pomocí betonového plotu si jednak kolem svého domu dokážete vytvořit naprosté soukromí, ale také se skvěle hodí k většině domům, a to především k novostavbám.

Betonový plot jde snadno také doplnit plotovkami. Kombinací těchto dvou materiálů vytvoříte krásné designové oplocení, které se hodí snad ke každému domu.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

3D plotové panely

Některým domům a zahradám více sluší jemnější oplocení, skrze které je vidět. V tomto případě může být řešením oplocení z 3D plotových panelů. Eleganci tomuto oplocení dodávají prolisy (prohyby), které zároveň zvyšují pevnost celé svařované sítě. I přes to ale oplocení stále zůstává jednoduché a decentní.

Plotové panely jsou nabízeny v různých barevných provedeních, takže je snadné vybrat si takové, které budou s vaším pozemkem nejvíce ladit.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Jako designový prvek se však dá pojmou i jakékoliv jiné oplocení. Záleží především na vkusu jednotlivců. Eleganci plotům dokáží také dodat různé formy zastínění, jako například ratanové pásky, plastová výplň do plotových panelů nebo rákosová rohož

Pokud přemýšlíte o novém oplocení, rádi vám ZDARMA a NEZÁVAZNĚ poradíme s takovým, které pro vás bude tím nejlepším. A to ať už vám jde především o vzhled oplocení, nebo máte specifické požadavky jako například oplocení na nerovném terénu. Ozvěte se nám pomocí FORMULÁŘE ZDE.