Důležité aspekty oplocení hřiště

Při řešení oplocení hřiště byste si měli dát záležet na tom, aby bylo funkční, bezpečné a zároveň také vzhledově splňovalo vaše požadavky.

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

1) Bezpečnost na prvním místě

Dobře namontovaný a udržovaný plot je pro hřiště velmi důležitý. Vyčuhující a rezavé dráty nejsou pro zdraví návštěvníků hřiště vůbec bezpečné. Proto pokud už takový plot máte, měli byste se rychle podívat po novém!

2) Estetika a funkčnost

Oplocení hřiště by mělo být samozřejmě funkční a takový plot by měl vydržet např. údery míče nebo děti o něj se opírající.

Skvělou volbou pro oplocení hřiště jsou 3D nebo 2D plotové panely. Jde o velmi pevný a odolný materiál. Bezvadně poslouží u basketbalových, fotbalových či volejbalových hřišť. 

Nešlápnete vedle ani pořízením čtyřhranného nebo svařovaného pletiva. Tato pletiva se skvěle hodí jako oplocení pro tenisové kurty nebo jako oplocení dětských hřišť. Pokud potřebujete pletivo vyšší, než je standardně nabízeno, vhodným řešením pro vás bude tenisové pletivo, které zakoupíte 3 m, 3,5 m nebo 4 m vysoké.

Vybírat můžete z různých typů materiálů i barev oplocení. Standardně jsou to barvy zelená a antracitová nebo materiál bez poplastování – pouze pozink.

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

3) Náročnost montáže a údržby

Nejjednodušší na montáž je určitě svařované pletivo, po něm pak pletivo čtyřhranné. Při stavbě plotu z plotových panelů už pak budete potřebovat trochu více zručnosti a technologických znalostí. Doporučujeme pročíst si ke každému typu oplocení návod, aby montáž proběhla hladce a nebylo nutné plot pak dodatečně opravovat. Správnou montáží také přispějete k bezpečnosti oplocení.

Důležité je oplocení, kolem kterého se pohybují děti a sportovci, pravidelně kontrolovat a vždy z dosahu odstranit poškozené nebo nebezpečné části.

4) Cenová dostupnost

Co se týče ceny, zde opět vyhrává čtyřhranné či svařované pletivo. Ale pojďme si říci, že nejsou tolik odolná jako plotové panely, a proto může být jejich životnost kratší. Avšak vždy záleží na tom, jaké vlivy na oplocení působí a co vše jej může poničit.

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

Oplocení hřiště – Pletiva Dobrý

Montáž svépomocí / montáž na klíč

Montáž svépomocí

  • Pročtěte si našeho rádce.
  • Vypočítejte, kolik materiálu budete potřebovat.
  • Nastudujte si návod na montáž.
  • Pusťte se do montáže.

Rádi vám vytvoříme kalkulaci zdarma a nezávazně, obraťte se na nás.  

Montáž na klíč

  • Zavolejte nám nebo napište a o nic se už starat nemusíte.
    • Cenovou nabídku a kalkulaci materiálu vám zhotovíme zdarma a nezávazně.
  • Pozemek zaměříme.
  • Zkušení profíci – naši montážníci zrealizují stavbu plotu rychle a kvalitně.
  • Nemusíte se trápit studiem návodů, taháním těžkého materiálu a fyzickou náročností montáže.