Oplocení školy a školky

Mít řádně a kvalitně oplocený školní pozemek je žádoucí zejména pro zajištění co největší bezpečnosti pro děti. Zamezíte tak tomu, že by některé z dětí mohlo nepozorovaně odejít, ale také tomu, aby se do areálu dostaly nepovolané osoby a vandalové. Jaké oplocení je tedy to nejvhodnější?

Plotové panely

Plotové panely jsou pevné a bytelné. Běžně jsou nabízeny až ve výšce 203 cm. Takový plot už jen tak někdo nepřeskočí. Svislé dráty jsou navíc dostatečně blízko u sebe, takže není snadné ho ani přelézt. Plotové panely se vyrábí ve dvou variantách: 2D a 3D2D plotové panely mají zdvojené vodorovné dráty, což činí plot pevnějším. 2D i 3D plotové panely jsou zakončeny ostny (vzniklé přesahem svislých drátů). Ty jsou možné aplikovat směrem dolů, anebo směrem nahoru, kde budou zároveň sloužit jako větší ochrana proti přelezu vandalů.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Svařované pletivo

Svařované pletivo je nabízeno až do výšky 200 cm s různou velikostí oka a různým průměrem drátu. Čím menší oka a větší průměr drátu bude pletivo mít, tím bude pevnější a stabilnější. I svařované pletivo může být možným oplocením vaší školní zahrady, školního hřiště nebo celého školního pozemku.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Klasické čtyřhranné pletivo

Také klasické čtyřhranné pletivo může sloužit jako oplocení školního pozemku. Stejně jako svařované pletivo, i to čtyřhranné je standardně nabízeno do výšky 200 cm. Toto pletivo už však není tolik pevné, jako například plotové panely.  

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Plotovky

Pokud kolem pozemku máte podezdívku nebo ztracené bednění, nabízí se zřídit si plot z plotovek. Díky plotovkám navíc zamezíte možnosti zčásti vidět ven i dovnitř oplocení. Což si přiznejme, že může být někdy výhoda. Když děti nevidí roztomilé štěňátko za plotem, nemají potřebu za ním utíkat. Nerozptyluje je ani nic dalšího a mohou se plně věnovat aktivitám, které na školní zahradě zrovna dělají.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Bezpečnostní prvky

Nad plot je možné nainstalovat ostnaté dráty nebo hroty proti přelezu. S těmito prvky však zacházejte opatrně, aby nemohlo dojít k poranění dětí, nebo lidí, kteří nemají v úmyslu plot přelézat.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Dočetli jste článek až sem a stále váháte, který druh oplocení je pro váš školní pozemek nejlepší? ZDARMA vám rádi poradíme s výběrem oplocení přímo na míru pro váš pozemek, a to včetně veškerého potřebného materiálu k postavení plotu.

Vybrali jste, jaké oplocení bude k vašemu školnímu pozemku nejvhodnější, ale nemáte dostatek personálu, který by vám plot mohl namontovat? Rádi k vám přijedeme a s montáží vám pomůžeme. Neváhejte se na nás obrátit.