Oplocení záhonů – PROČ, JAK?

Jakými způsoby můžete oplotit vaše záhony? Má oplocení záhonů vliv na ochranu rostlin a zvýšení úrody? Přečtěte si tento článek a zjistěte více!

Oplocení záhonů můžete zrealizovat čistě z estetického hlediska a vytvořit si tím optický předěl záhonků či předzahrádek od zbytku zahrady. Oplocením záhonků ale můžete také zamezit psovi či jiným zvířatům, aby vám poničili úrodu. V neposlední řadě oplocením zamezujete vstupu také malým dětem, které, ač nevědomky, dokáží úrodu také poničit.

okrasneOkrasné pletivo

Okrasné zahradní pletivo se pro oplocení záhonů (především květinových) využívá velmi často. Vyznačuje se tím, že je funkčním a zároveň estetickým prvkem zahrady.

Velkou výhodou okrasného zahradního pletiva je snadná a rychlá instalace, kterou jistě zvládnete i bez odborné pomoci. Okrasné pletivo můžete zakoupit od výšky 25 cm až do 120 cm, takže následně může sloužit i jako zabezpečení záhonu před neposedným pejskem. Přečtěte si o okrasném pletivu více v ČLÁNKU ZDE.

panelPevnější oplocení

Pokud se vám zamlouvá spíše nějaké pevnější oplocení, které odolá i náročnějšímu pejskovi nebo jiným zvířatům, můžete si vybrat mezi svařovaným pletivem, 2D plotovými panely nebo 3D plotovými panely.

Oplocení může být různě vysoké a lze doplnit brankou pro pohodlný vstup dovnitř.

zahonVyvýšené záhony

Další variantou, jak chránit své záhony, je, zabudovat si na zahradu vyvýšené záhony. Tvoří skvělý designový prvek zahrady a zároveň nejste omezeni pouze na určitou část zahrady a můžete je bez problémů rozmístit na různá místa.

Jaké jsou varianty vyvýšených záhonů, co v nich můžete pěstovat i nejdůležitější výhody najdete v ČLÁNKU ZDE.

Vybrali jste, která z variant oplocení záhonů je pro vás tou nejlepší? Navštivte náš e-shop a vyberte si z naší nabídky oplocení.

Potřebujete pomoci s montáží oplocení? Rádi se toho ujmeme. Ozvěte se nám prostřednictvím FORMULÁŘE a domluvíme se na bližších podrobnostech.