Oplocení firemního pozemku

 Velké firmy, sklady nebo třeba soukromá sportoviště potřebují oplocení, které odolá nejen útokům nejrůznějších zlodějů, ale také nepříznivému počasí. Mnoho podnikatelů se často zaměřuje na vnitřní operace své firmy, ale oplocení kolem vašeho podniku může hrát klíčovou roli v celkové úspěšnosti a bezpečnosti. 

Zde jsme si pro vás připravili hned několik důvodů, proč by měla být kvalita oplocení jednou z vašich priorit.

10 důvodů proč mít oplocený firemní pozemek:

  1. Bezpečnost majetku: Oplocení může sloužit jako fyzická bariéra, která chrání majetek před neoprávněným vstupem, a zloději.
  2. Ochrana zaměstnanců: Oplocení může pomoci v udržování bezpečného prostředí pro zaměstnance, kteří mohou být vystaveni rizikům ve venkovním prostředí.
  3. Ochrana citlivých informací: Oplocení může pomoci v udržování soukromí a chránit citlivé informace před neoprávněným přístupem.
  4. Dodání profesionálního dojmu: Dobře udržované a esteticky příjemné oplocení může podpořit profesionální image firmy a zvýšit důvěryhodnost u zákazníků a obchodních partnerů.
  5. Omezení přístupu: Oplocení umožňuje kontrolovat, kdo má přístup na vaše pozemky a areál. Tím můžete omezit nepovolené vstupy.
  6. Dodržování předpisů a zákazů: V některých případech mohou místní předpisy nebo stavební zákony vyžadovat oplocení pro určité druhy provozů.
  7. Prevence vandalismu a škod: Oplocení může odradit nezvané návštěvníky, kteří by mohli působit škody na majetku nebo vykonávat vandalství.
  8. Kontrola provozu a logistiky: Oplocení může pomoci v organizaci provozu na pozemku, například oddělením nákladních a osobních vozidel.
  9. Ochrana před zvířaty: V případě, že se firma nachází v oblasti, kde je riziko zvířecího poškození majetku (např. farmy), může být oplocení nezbytné.
  10. Zlepšení firemního prostředí: Esteticky příjemné oplocení může vytvořit atraktivní a příjemné prostředí pro zaměstnance i návštěvníky, což může pozitivně ovlivnit pracovní atmosféru.

Je důležité vždy brát v úvahu místní předpisy, potřeby a specifika vaší firmy při rozhodování o výstavbě oplocení.

Druhy oplocení pro firmy:

  1. Pletiva
  2. Plotové díly a panely
  3. Gabiony
  4. Betonové ploty
  5. Bezpečnostní oplocení
  6. Zděné ploty

1) Pletiva

Pletivo je jedním z nejefektivnějších a univerzálních materiálů pro oplocení firemního pozemku. 

Nabízí širokou škálu výhod, které mohou být klíčové pro úspěšný chod Vaší firmy: 

  • Nízké náklady
  • Všestrannost
  • Odolnost
  • Snadná montáž

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

Můžete vybrat pozinkované nebo poplastované. Díky tomu se nemusíte bát, jako tomu bylo dříve, že by plot zkorodoval. Značnou nevýhodou plotu je jeho průhlednost, kterou ale můžete řešit pomocí stínící tkaniny či jiných dostupných řešení. Další nevýhodou může být bezpečnost pozemku. V minulosti se už několikrát stalo, že zloději plot jednoduše prostříhali a odcizili věci z pozemku, ale i to se dá vyřešit doplněním o bezpečnostní prvky, jako jsou například kamery, vstupní brány s elektronickým přístupem nebo ostnaté dráty.

Je důležité také zmínit, že i tento plot vyžaduje údržbu, ať už ve formě napínání či zabezpečení proti zarůstání rostlin.

2) Plotové díly a panely

Při výběru oplocení pro váš firemní pozemek je důležité zvážit různé možnosti. Plotové drátěné svařované panely, známé také jako plotové dílce či průmyslové panely představují moderní a efektivní alternativu oplocení pozemku firmy. 

Plotové díly a panely jsou navrženy s ohledem na modularitu, což umožňuje snadnou montáž a přizpůsobení různým rozměrům a tvarům pozemku.  To znamená rychlejší instalaci a minimální časové ztráty pro váš podnik.

Díky modernímu designu a různým dostupným provedením mohou plotové díly a panely přispět k profesionálnímu a esteticky příjemnému vzhledu vašeho firemního prostoru. Tím posílíte dojem jak u zákazníků, tak u obchodních partnerů.

Plotové díly a panely jsou vyrobeny z pevných a odolných materiálů, což poskytuje vysokou úroveň ochrany majetku a zaměstnanců. Kvalitní oplocení snižuje riziko vandalství, krádeží a neoprávněného vstupu.

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

Panely nabízíme v provedení:

  • Poplastované zelené (pozink + komaxit)
  • Poplastované antracitové (pozink + komaxit)
  • Pozinkované (žárově pozinkované)
  • Železné (bez povrchové úpravy)

Dále dílce dělíme dle toho, jak je řešeno zpevnění jejich konstrukce:

  • 3D plotové panely 
  • 2D plotové panely

3) Gabiony

Gabiony jsou unikátním a esteticky příjemným způsobem, jak oplotit firemní pozemek. Kombinují přírodní prvky s funkčností a mohou nabídnout několik výhod, které mohou prospět vašemu podnikání. 

Zde jsou některé klíčové důvody, proč by měly být gabiony vaším preferovaným řešením: 

  • Vysoká odolnost a stabilita
  • Ekologická ohleduplnost a udržitelnost
  • Dobrá akustická izolace
  • Stabilizace půdy

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

4) Betonové ploty

Betonové ploty jsou synonymem pro dlouhou životnost a odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám, což představuje významnou výhodu ve srovnání s jinými materiály. Neztrácejí svoji strukturu ani estetický vzhled ani po mnoha letech vystavení venkovním vlivům. Jejich pevná struktura poskytuje vysokou úroveň ochrany majetku a zaměstnanců před neoprávněným vstupem nebo vandalismem. 

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

Betonové ploty vyžadují jen minimální údržbu, což je pro majitele firem významnou výhodou. Nemusíte se starat o nátěry, nákladné opravy nebo častou údržbu, což ušetří váš čas i peníze. Díky různým designům a povrchovým úpravám lze betonové ploty přizpůsobit specifickým požadavkům a estetickým preferencím vaší firmy. Můžete zvolit moderní a profesionální vzhled, který ladí s vaší firemní image.

5) Bezpečnostní oplocení

Bezpečnost je jednou z klíčových priorit pro každého majitele firmy. 

Vhodně zvolené bezpečnostní oplocení se tak stává klíčovou investicí do bezpečnosti, která má dlouhodobý vliv na celkovou ochranu a prosperitu vašeho podnikání. Nejenže chrání váš majetek, ale také vytváří prostředí důvěry pro vaše zaměstnance a obchodní partnery. Nedostatečná bezpečnost může mít naopak závažné následky. Proto je volba kvalitního oplocení nepostradatelným krokem směrem k úspěšnému a bezpečnému podnikání.

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

DOPORUČENÍ

Při instalaci bezpečnostního oplocení je potřeba vždy myslet na bezpečnost těch, kteří se plot nesnaží překonat. Jednotlivé prvky je potřeba instalovat tak, aby se o ně nemohl poranit náhodný kolemjdoucí.

TIP

Před instalací bezpečnostního oplocení k rodinnému domu se doporučujeme informovat na příslušném stavebním úřadě, zda jsou vámi zamýšlené úpravy oplocení možné.

6) Zděné ploty

Zděné ploty představují nejen významný architektonický prvek, ale také silnou bezpečnostní bariéru, která může výrazně přispět k ochraně vašeho majetku a vytvoření prestižního dojmu vaší firmy. Zděné ploty nabízejí nejvyšší možnou úroveň ochrany. Jejich hmotnost a pevnost zajišťuje, že jsou prakticky nemožné překonat, což chrání váš majetek i zaměstnance před neoprávněným vstupem. Vyžadují jen minimální údržbu. Nemusíte se starat o nátěry, nákladné opravy ani pravidelnou údržbu, což ušetří váš čas i peníze. 

Máte pozemek, a potřebujete oplotit Váš firemní pozemek? Neváhejte nás kontaktovat ohledně montáže s bezplatnou kalkulací.  

Jsme tu, abychom vám pomohli vytvořit bezpečné a profesionální prostředí pro váš podnik.

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý

oplocení firemního areálu – Pletiva Dobrý