Bezpečné a spolehlivé oplocení pro psy útěkáře

Psi jsou občas chytřejší, než se tváří. Pokud chtějí ze zahrady pláchnout, třeba za sousedovo kočkou, velmi často vymyslí způsob, jak to udělat. Pokud váš pes spřádá útěkářské plány často, nejspíše je na čase postavit si takový plot, se kterým už si neporadí. Jaké oplocení je vhodné, pokud vám utíká pes z pozemku a jakému byste se naopak měli spíše vyvarovat?

Jaký plot NEstavět na pozemek se psem?

Nízký – Pes může nízký plot snadno přeskočit. Buď přímo ze země, nebo si najde nějakou pomůcku, pomocí které překážku zdolá (dětské prolézačky, posezení nedaleko plotu,…)

Plot z čtyřhranného pletiva – Čtyřhranné pletivo dokáže pes rozplést. Mimo to čtyřhranné pletivo lidé mívají velmi často namontované bez podhrabových desek, a tedy dole u země je poněkud „volné“. Pes ho poté dokáže i snadno podlézt.

Jaký plot ANO?

Plot ze svařovaného pletiva – Na rozdíl od čtyřhranného pletiva, svařované pletivo pes nedokáže rozplést a je znatelně odolnější. V ideláním případě by bylo vhodné svařované pletivo doplnit podhrabovými deskami. Ty plot nejen zpevní, ale hlavně také zabrání psovi v podhrabání.

oplocení – Pletiva Dobrý

oplocení – Pletiva Dobrý

Plotové svařované drátěné 2D a 3D panely – Plotové panely se taktéž vyznačují svou pevností a odolností. Pro psa útěkáře by ale také bylo vhodné oplocení doplnit podhrabovými deskami.

oplocení – Pletiva Dobrý

oplocení – Pletiva Dobrý

Betonový plot – Betonový plot je jednou z nejlepších variant oplocení na pozemky se psem. Nejen, že je velice bytelný, ale také přes něj není vidět. Váš pes tedy případné podněty k útěku (kočku, ježka, cyklistu,..) vůbec neuvidí a k útěku nebude mít takovou motivaci.

oplocení – Pletiva Dobrý

oplocení – Pletiva Dobrý

Gabionový plot – Oplocení z tzv. gabionových stěn můžete postavit tak vysoké, aby ho pes nedokázal přeskočit. Pokud stěny vysypete kamením, zajistíte si i vysokou stabilitu a odolnost.

oplocení – Pletiva Dobrý

oplocení – Pletiva Dobrý

Plotovky – Plotovky je vhodné nakombinovat se zděným nebo betonovým základem. Jednak se pes nebude moci pod plotem podhrabat, ale také celková výška plotu bude znatelně větší, a tak ho ani nepřeskočí.

oplocení – Pletiva Dobrý

oplocení – Pletiva Dobrý

Hliníkové oplocení – Hliníkové oplocení je bytelné a stejně jako přes betonový plot, ani přes ten hliníkový není vidět.

Potřebujete poradit s montáží plotu nebo byste ji raději kompletně nechali na odbornících? Jsme tady pro vás. Nezávazně vám poradíme, nebo s vámi sjednáme montáž plotu na klíč. Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím TOHOTO FORMULÁŘE.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Stavební povolení na stavbu plotu 2024 | ZOBRAZIT 
  • Levný neprůhledný plot | ZOBRAZIT 
  • Podhrabové desky | ZOBRAZIT
  • Kdy je povinnost oplotit pozemek? | ZOBRAZIT
  • Oplocení psích kotců snadno a efektivně | ZOBRAZIT