Levný neprůhledný plot

Chcete si na své zahradě zajistit soukromí, ale máte ke stavbě plotu omezené množství financí? V tomto článku se dozvíte nejlevnější metody a kombinace plotů, přes které není vidět.

Pletivo a živý plot

Mezi nejlevnější druhy oplocení se jednoznačně řadí čtyřhranné a svařované pletivo. Pokud pletivo doplníte živým plotem, zajistíte si soukromí a zneprůhledníte plot. Má to však malý háček. Budete muset čekat několik měsíců nebo let, než vám živý plot vyroste. Přečtěte si o možnostech živých plotů v článku ZDE.  

1980079-2

Pletivo se zastíněním

Rychlejší variantou je doplnit čtyřhranné nebo svařované pletivo různými zastíněními. Nejčastěji využívaným zastíněním je stínící tkanina. Vyrábí se s různým zastíněním od 60% do 100%. Stínící tkaniny seženete v několika barvách, takže si můžete zvolit takovou, která bude nejlépe ladit s vaším plotem, domem a zahradou.

Pokud chcete, aby vaše oplocení působilo více přírodně, můžete využít štípaný bambus nebo rákosovou rohož. Bambusové i rákosové zastínění se hojně využívá také na balkónech a terasách.

Pokud se vám líbí živé ploty, ale nechcete čekat, než vám ten váš vyroste, pořiďte si umělý „živý“ plot. Zachováte si tím přírodní vzhled, ale odpadnou vám starosti se zaléváním, stříháním a dalším udržováním, které se pojí s pěstováním běžného živého plotu a péčí o něj.

1979908

Betonové ploty

Pokud si chcete na své zahradě zajistit nejen soukromí od zraků kolemjdoucích, ale obrnit se i protihlučně a protiprašně, zvolte betonový plot. Lidé si často betonové ploty staví pouze u rušných silnic a chodníků a na zbytek zahrady zvolí třeba právě pletivo se živým plotem nebo se zastíněním.

1979824-3

Zaujala vás některá z možností, jak nejlevněji postavit neprůhledný plot? Nechte si zdarma a nezávazně vypracovat cenovou nabídku pro materiál nebo stavbu vašeho plotu. Kontaktujte nás pomocí tohoto formuláře:

Mohlo by vás také zajímat: