Podhrabové desky

Podhrabové desky – náhrada podezdívky a skvělá vychytávka pro oplocení pro zvířata i pro oplocení ve svahu. K čemu slouží podhrabové desky, jaké jsou varianty, k jakým plotům se dávají a jak se vlastně montují? Dočtete se v tomto článku.

Kdy použít podhrabové desky?

Podhrabové desky, jak už z názvu vyplývá, slouží primárně proti podhrabání. A to ať už pejsků nebo jiných zvířat obývajících prostor za plotem.

Pokud se rozhodnete stavět v nerovném terénu nebo ve svahu plot z plotových panelů, musíte panely doplnit podhrabovými deskami. Ve svahu totiž plotové panely vytvoří „schody“ a částečně by musely být pod zemí. Panel by však pod zemí začal korodovat, proto se ve svahu využívá v kombinaci s podhrabovými deskami. Ty částečně pod zemí být můžou.

Podhrabové desky – Pletiva Dobrý

Podhrabové desky – Pletiva Dobrý

K jakým plotům se montují podhrabové desky?

Podhrabové desky primárně doplňují ploty z čtyřhranného a svařovaného pletiva a z 2D i 3D plotových panelů. Čím dál častěji se také začínají objevovat v kombinaci s WPC plotovkami.

Podhrabové desky – Ploty Dobrý

Podhrabové desky – Ploty Dobrý

Jaké existují varianty podhrabových desek?

Podhrabové desky můžete zakoupit betonové, anebo plastové. Častěji používané jsou ty betonové.

Podívejte se na krátké video, ve kterém vám budou betonové podhrabové desky představeny, včetně jejich využití či potřebného příslušenství.

Výhody podhrabových desek

Největší výhodou podhrabových desek je, že zabraňují podhrabání. Zvířata z vašeho pozemku se tedy nedostanou ven a zároveň zvířata zvenku neproniknou k vám. Podhrabové desky také zpevňují plot. V neposlední řadě usnadňují montáž vzpěr (v případě stavby plotu z pletiva).

Co použít místo podhrabové desky?

Místo betonových podhrabových desek můžete využít betonové desky určené pro stavbu betonového plotu. Výhodou těchto betonových desek je, že jsou nabízeny v různých barvách a s různými vzory. Na rozdíl od těchto desek, ty podhrabové jsou standardně nabízeny pouze v jedné barvě a bez vzoru.

Nevíte, jestli jsou podhrabové desky vhodné i pro váš pozemek?

Požádejte o radu odborníka. Obchodní zástupci z firmy Ploty Dobrý vám rádi poradí a doporučí vám, co bude pro váš pozemek a vaše potřeby to nejlepší řešení.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Bezpečné a spolehlivé oplocení pro psy útěkáře | ZOBRAZIT 
  • Jak zabezpečit plot proti podhrabání | ZOBRAZIT 
  • Kdy je povinnost oplotit pozemek? | ZOBRAZIT 
  • OTÁZKY A ODPOVĚDI 1. část: Základní informace před stavbou plotu | ZOBRAZIT 
  • Oplocení jako designový prvek domu | ZOBRAZIT