Oplocení rybníku

Rybníčky na návsích bývají oplocené zejména z důvodu bezpečnosti, aby do nich někdo omylem nespadnul. U soukromých rybníků může potřeba oplocení pramenit ze zkušenosti, že se vám do rybníku chodí lidi koupat, nebo vám tam chodí bez povolení rybařit. Jednou z možností, jak tomu zabránit, je vystavit okolo rybníka vysoký plot, případně i doplněný o bezpečnostní prvky. Mohl by ale fungovat i plot normální výšky bez bezpečnostních prvků. Pro lidi, kteří u rybníka nemají co dělat, by i toto měla být dostačující zábrana. Plot můžete doplnit cedulí ZÁKAZ VSTUPU.

Jaký plot kolem rybníka postavit?

Plot kolem rybníka můžete postavit z pletiva (z čtyřhranného nebo ze svařovaného) nebo z 2D či z 3D plotových panelů. Je lepší kolem rybníka postavit takový plot, skrz který je vidět. Můžete snadno kontrolovat, co se v rybníku a v jeho těsné blízkosti děje, aniž byste museli vstupovat do oploceného prostoru.

Nestavte plot v těsné blízkosti vody. Nechte si okolo rybníka nějaké místo na procházení. Rozmyslete si, jakými stroji budete potřebovat do blízkosti rybníka jezdit a podle toho zvolte správnou šířku brány.

oplocení kotce – Pletiva Dobrý

oplocení kotce – Pletiva Dobrý

Podívejte se na fotogalerii našich montáží oplocení rybníčku na návsi a soukromého rybníku

Zamezení zvířatům lovu ryb ve vašem rybníku

Pokud přemýšlíte o oplocení kvůli zvířatům, která vám chodí lovit vaše ryby, samotný plot nebude tolik účinný. Je-li vaším nepřítelem vydra, okolo plotu aplikujte pachový koncentrát na odpuzení vyder. Trápí-li vás volavka, pořiďte si maketu volavky v životní velikosti (nebo i více maket) a umístěte ji vedle rybníka. Bude chránit váš rybník před lovem ryb jinými volavkami i dalšími ptáky.

rybnik-03-h

Potřebujete oplotit váš rybník? Neváhejte se na nás obrátit.

  • ZDARMA a NEZÁVAZNĚ vám poradíme s veškerým potřebným materiálem.

Nevíte, jak plot postavit? Nechte na nás i montáž. Pro naše zkušené montážníky s několikaletou praxí a zkušenostmi  to bude hračka.