Je lepší si plot postavit svépomocí nebo si najmout firmu?

Pokud plánujete stavět nový plot, máte dvě možnosti: buď to zvládnete sami a nebo si necháte pomoci firmou. Obě varianty mají svá pro a proti. Pojďme se na to podívat.

Stavba plotu svépomocí

Pro stavbu plotu svépomocí se můžete rozhodnout, pokud jste alespoň trochu zruční. Předchozí zkušenosti s prací na zahradě nebo v dílně jistě nebudou k zahození. Největší výhodou stavby plotu svépomocí je pochopitelně cena. Nemusíte platit žádné pracovníky, kteří by plot namontovali za vás.

Nicméně velká nevýhoda tkví v množství času, který vám stavba plotu zabere. Ne každý na to ten čas má nebo je ochotný si na to čas vymezit.

Pokud se rozhodnete, že si plot postavíte svépomocí, nápomocné vám mohou být naše podrobné návody, jak na to. Návody jsou doplněné o videa.

Také náš článek Vychytávky, které vám vytrhnou trn z paty při stavbě plotu svépomocí vám při stavbě plotu může přijít vhod.

Dvakrát ročně (vždy na jaře a v létě) pořádáme ZDARMA akci Ukázky stavby plotů na všech našich čtyřech pobočkách (Ledce u Plzně, Plzeň, Praha-Běchovice, Zliv u Českých Budějovic). Pokud to máte v dojezdové vzdálenosti, určitě se vám vyplatí se akce zúčastnit. Dozvíte se spoustu důležitých informací, které je dobré před zahájením stavby plotu znát a hlavně vám budou k dispozici profesionálové, kterých se po celý den můžete na cokoliv ptát. Nejbližší plánované termíny akce najdete ZDE

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Stavba plotu firmou

Hlavní výhodou, pokud si najmete na stavbu plotu firmu, bude jednoznačně ušetřený čas, ale také nervy a starosti. Firma vám plot postaví perfektně a nestane se, že něco špatně naměří nebo jí třeba nevyzbyde materiál. 

Investovaná větší částka se vám ale jednoznačně vrátí na ušetřeném času i starostech, které můžete raději věnovat svým blízkým, koníčkům, nebo třeba podnikání.

Chcete si nechat plot postavit od odborníků? Ozvěte se nám pomocí POPTÁVKOVÉHO FORMULÁŘE a my vám rádi plot postavíme.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý