Oplocení terasy

Rádi byste vybudovali příjemné posezení na terase zkrášlené elegantním plotem? Plánujete stavbu plotu okolo terasy, který vás ochrání před zvědavými pohledy sousedů Oplocení terasy přináší do vašeho venkovního prostoru styl, soukromí a bezpečí.

Druhy oplocení vhodných pro terasy

terasa-01-m1. Plotovky

Plotovky jsou oblíbenou volbou pro oplocení teras. Nabízejí přírodní a teplý vzhled, který skvěle ladí s venkovním prostředím. Můžete si vybrat mezi různými druhy barev dřeva v závislosti na vašem vkusu.

V naší nabídce naleznete hned několik druhů plotovek:

  • Plotovky Pilwood-Sand - Jsou vhodnou volbou díky své vysoké odolnosti a dlouholeté životnosti bez nutnosti nátěrů. Jde o jeden z nejodolnějších a nejtrvanlivějších bezúdržbových materiálů pro váš plot.
  • WPC plotovky - Nehnijí, nekorodují, jsou nenasákavé, barevně stálé a nevyžadují proto žádnou údržbu - nemusejí se natírat. Mají také vysokou odolnost vůči povětrnostním podmínkám.
  • Plotovky Dřevoplus - Vzhled přírodního dřeva, odpuzuje dřevokazný hmyz, nekroutí se, ekologický materiál bez PVC, snadná montáž, bezúdržbovost.

2. Hliníkové oplocení

Hliníkové oplocení nabízí hned několik výhod. Díky své nízké hmotnosti a snadné manipulaci je montáž tohoto druhu plotu relativně jednoduchá. Kromě toho poskytuje vynikající úroveň soukromí a jeho moderní design a minimalistický vzhled se snadno hodí k různým stylům bydlení. Hliníkové oplocení je také známé svou vysokou odolností vůči povětrnostním vlivům a korozi, což znamená, že vyžaduje minimální údržbu, a přesto dlouho udrží svůj estetický vzhled.

Jak oplotit terasu

Oplotit terasu může být jednoduché, pokud máte jasnou představu o tom, jakého vzhledu a funkčnosti chcete dosáhnout. Zde jsou kroky, které byste měli zvážit:

1. Plánování a návrh

Než začnete stavět plot okolo terasy, udělejte si důkladný plán a návrh. Zjistěte rozměry terasy, zvažte materiály, barvy a styl, který ladí s okolním prostředím.

2. Výběr materiálu

Zásadním rozhodnutím je volba materiálu. Možností existuje hned několik. Dřevo je přirozené a teplé, hliník poskytuje moderní a odolné řešení.

3. Montáž

Při montáži oplocení věnujte pozornost pevnosti a stabilitě. Ujistěte se, že plot je správně ukotvený a odolává vnějším vlivům.

Výhody a nevýhody oplocení terasy

Výhody

  • Soukromí a bezpečí: Oplocení terasy vám poskytuje soukromí a chrání před zvědavými pohledy.
  • Estetický prvek: Dobře zvolené oplocení může zvýraznit design terasy a celkového venkovního prostoru.

Nevýhody

  • Omezení výhledu: Některá oplocení mohou omezit pohled z terasy, což může být nežádoucí, zejména pokud máte výhled na krásné okolí.