Tahokov – moderní oplocení kolem rodinného domu

Oplocení z tahokovu je čím dál tím větším trendem. Jedná se o moderní a elegantní oplocení, které už je možné vidět jako samostatné oplocení, nebo jako doplnění jiného oplocení z jiného materiálu. Jedná se o perforovaný plech, který je nabízen s různými styly děr. Jsou rozlišeny názvy – Expression, Privat, Ambrosia. Rozdíl mezi těmito třemi druhy proděravění si prohlédněte na následujících fotografiích:

Tahokov – Ploty Dobrý

Tahokov – Ploty Dobrý

Tahokov – Ploty Dobrý

Pojďme se podívat na to, jak je možné oplocení z tahokovu zkombinovat s dalším materiálem.

Tahokov a ztracené bednění

Plotová pole tahokov jsou primárně určená jako výplň do ztraceného bednění. Kombinace těchto materiálů je esteticky velmi příjemná. Není nutné, aby bylo zachováno kompletně celé ztracené bednění. Například při montáži plotu v Poříčí nad Sázavou byly zachovány pouze původní zděné sloupy u brány a branky a pod tahokovové pole byly použity podhrabové desky. V tomto případě byly použity podhrabové desky proto, že se jednalo o stavbu plotu ve svahu a plotová pole z tahokovu se nezahrabávají do země. Podhrabové desky se částečně zahrabat mohou. Všechny fotky ze zmíněné montáže si můžete prohlédnout ZDE.

Tahokov - Ploty Dobrý

Tahokov - Ploty Dobrý

Tahokov a betonový plot

Velmi častá kombinace je tahokov dohromady s betonovým plotem. Tyto kombinace vznikají nejčastěji v případech, kdy je klasický betonový plot doplněn brankou či bránou s výplní tahokov. Najčastěji používané jsou branky a brány z tahokovu v barvách antracit a pozink. Ty vypadají nejvíce elegantně a k barvám betonových plotů skvěle padnou.

Tahokov - Ploty Dobrý

Tahokov - Ploty Dobrý

Tahokov a gabionová síť

Také k plotu z gabionových sítí vysypaných kamením se skvěle hodí brány a branky s výplní tahokov. Tahokov gabionový plot nenásilně doplní a udělá ho elegantnějším.

Tahokov

V neposlední řadě je možné tahokov využít samostatně. Doplnit ho můžete hranatými sloupky ve stejné barvě. Tahokov vypadá jedinečně a efektně ať už je doplněn dalším materiálem či nikoliv. Záleží tedy na vašem vkusu, preferencích, nebo také na pozůstatcích z předchozího oplocení, které k novému oplocení můžete případně využít.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Co dát pod plot proti prorůstání trávy a plevele do pletiva? | ZOBRAZIT 
  • Výhody betonových plotů | ZOBRAZIT 
  • Kalkulace oplocení | ZOBRAZIT 
  • Montáž plotu na původní sloupky nebo podezdívku | ZOBRAZIT 
  • Stavební povolení na stavbu plotu 2024 | ZOBRAZIT