Výhody betonových plotů

Pokud je nějaký materiál trendem v oplocení poslední doby, pak je to určitě beton. A není divu. Betonové ploty disponují velkým množstvím výhod.

Ochrana soukromí

Betonové ploty vám na pozemku zajistí naprosté soukromí. Chcete si užít zasloužený relax bez nepříjemných pohledů kolemjdoucích a sousedů? Nebo se bezstarostně opalovat v plavkách nebo nahoře bez? S betonovým plotem můžete.

Design

Díky různým barevným i vzorovaným možnostem betonových plotů si z betonových desek můžete postavit designový plot ladící s vaším domem nebo s dalšími prvky zahrady. Na výběr máte z barev šedé, pískovcové, hnědé nebo grafitové. Vzory můžete zvolit štípaný kámen, dřevo, nebo jednostranné (tedy z jedné strany štípaný kámen a z druhé strany hladká betonová deska). Vrchní betonové desky můžete ponechat klasické rovné, jako jsou na celém zbytku plotu, nebo zvolit obloukovou či s mřížkou.

Bezúdržbovost

Další poměrně líbivá výhoda betonových plotů spočívá v jejich bezúdržbovosti. Jak je jednou nainstalujete, už se o ně nemusíte starat. Není potřeba žádné lakování, nátěry ani další jednorázová či pravidelná ošetření.

Dlouhá životnost

Betonový plot vám vydrží desítky let bez jakýchkoliv zásahů a nebudou na něm znát známky opotřebení.

Ochrana majetku

Díky betonovému plotu mnohem snáze ochráníte svůj majetek než například s pletivovým plotem. Přes ten je totiž k vám na pozemek lépe vidět. A víte, jak to je – příležitost dělá zloděje. Schovejte svůj majetek za betonový plot a ušetřete si starosti s případným řešením krádeží nebo s vandalismem.

Ochrana před prachem a větrem

Speciálně na pozemkách na místech, kde hodně fouká vítr, jsou velmi oblíbené betonové ploty. Často si lidé betonové ploty staví i jen na té části pozemku, odkud fouká vítr. Stejně tomu je u hlavních rušných silnic, ze kterých se více práší. Betonové ploty jsou skvělou ochranou jak před větrem, tak i před prachem.

Kombinace s dalšími prvky zahrady

Pokud máte na zahradě i další betonové prvky, jako například betonové záhony, nášlapy, sochy a další, betonový plot s nimi můžete stylově sjednotit.

Ochrana proti zvířatům

Betonový plot ochrání váš pozemek také před nevítanými hosty, jako může být například zvěř, která vám chodí okusovat stromky. Zvířata zvenčí betonový plot jen tak nezdolají, jako by zdolala například nižší pletivový plot.

Prohlédněte si fotografie z našich montáží betonových plotů a nechte se inspirovat i pro vaše oplocení. Více fotografií z našich montáží naleznete v naší fotogalerii realizací.

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Pletiva Dobrý

Nevíte si rady, kolik materiálu budete pro stavbu plotu potřebovat? Nebo byste raději celou stavbu plotu nechali na odbornících? Neváhejte nás kontaktovat pomocí TOHOTO FORMULÁŘE a my vám rádi zdarma a nezávazně připravíme cenovou nabídku.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Kalkulace oplocení | ZOBRAZIT 
  • Bezúdržbové oplocení – plot, o který se nemusíte starat a dlouho vydrží | ZOBRAZIT 
  • Beton na zahradě jako architektonický prvek: Hodí se beton do zahrady? | ZOBRAZIT 
  • Stavební povolení na stavbu plotu 2024 | ZOBRAZIT 
  • 7 tipů, jak vylepšit starou zahradu | ZOBRAZIT