Beton na zahradě jako architektonický prvek: Hodí se beton do zahrady?

Beton se stává čím dál tím více oblíbeným materiálem. Lidé beton využívají na svých zahradách i uvnitř domů. V tomto článku se podíváme na možnosti betonových prvků, kterými si můžete ozvláštnit zahradu. Určitě nešlápnete vedle, pokud si pořídíte na svou zahradu více než jeden betonový prvek. Budou se vzájemně doplňovat. Betonové prvky však pořizujte s rozumem. Jak se říká – všeho moc škodí, a tedy i celá betonová zahrada nejspíše nebude příliš oku lahodící.

Betonové vyvýšené záhony

Betonové vyvýšené záhony jsou trendem poslední doby. Lidé čím dál tím více oceňují, že se ke svým záhonům nemusí ohýbat. Navíc, právě díky betonovému materiálu se vzorem, mají i další zajímavý prvek v zahradě pro její ozvláštnění. Přečtěte si více o vyvýšených záhonech ZDE.

Betonové zábradlí

Pokud máte na zahradě terasu, svah, či vystavěné přírodní schůdky, zvažte, zda beton nepoužít při výrobě zábradlí.

Betonové lavičky

Betonové lavičky či přímo celé posezení působí robustním, ale přes to honosným dojmem. Z betonu se zpravidla vyrábí pouze podnoží a zbytek posezení je doplněn dřevem či jiným materiálem.

Betonové dlaždice

Betonové dlaždice můžete využít jednak jako podlahu na terase, ale také jako chodníček. Případně si pak můžete vytvořit na zahradě místo chodníčku jen betonové nášlapy. Naznačíte tím, kudy se má po zahradě chodit, a zároveň vybudováním chodníčku i nášlapů dodáte zahradě řád a pozvednete ji zase na vyšší úroveň.

Betonový plot

Pokud máte některý z prvků na zahradě z betonu, skvěle se vám tam bude vyjímat betonový plot. Betonové ploty se dostávají stále více do popředí. Je to především díky soukromí, které dokáží poskytnout. Jednak jsou betonové ploty naprosto neprůhledné a nepropustí žádné zvědavé pohledy zvenčí, ale zabraňují také hluku a prachu. Zabijete tedy hned tři mouchy jednou ranou.

Betonové zídky

Kromě celých betonových plotů se beton využívá i v dalších typech oplocení. Z betonových tvárnic jsou totiž často stavěné podezdívky a zídky. Beton je skvěle vzhledově kompatibilní i s dalšími materiály. Proto je možné betonové podezdívky doplnit například plotovkami nebo plotovými panely. Tato kombinace materiálů je velmi častá.

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Pokud přemýšlíte o stavbě betonového či jiného plotu, navštivte náš e-shop a pořiďte si materiál pro stavbu.

Pokud plot chcete, ale raději byste si ho nechali postavit firmou, obraťte se na naše zkušené montážníky, kteří vám plot postaví na klíč a vy tak předejdete veškerému stresu a starostem.

 

Mohlo by vás také zajímat:

  • Nerovný terén na zahradě? Udělejte z toho přednost! | ZOBRAZIT 
  • Montáž plotu na klíč | ZOBRAZIT 
  • 7 tipů, jak vylepšit starou zahradu | ZOBRAZIT 
  • Výroba betonových vyvýšených záhonů | ZOBRAZIT 
  • Ploty s podezdívkou – nestárnoucí klasika | ZOBRAZIT