Postavte si plot svépomocí! Jaké vychytávky a pomůcky by vám neměly chybět?

Stavba plotu svépomocí může být hračka, ale může vám přidělat i spoustu starostí, pokud se na ni řádně nepřipravíte.

Nejužitečnější vychytávkou, kterou byste neměli vynechat, jsou pro vás naše online návody zdarma. Ať už se rozhodnete, zda budete stavět plot z pletiva, z plotovek, nebo třeba betonový plot, veškeré podrobné návody doplněné názornými fotografiemi najdete u nás na webu. V návodech pochopitelně najdete i potřebné pomůcky a nářadí pro stavbu vámi zvoleného druhu oplocení.

Při použití našich návodů při stavbě plotu svépomocí budeme velice rádi za zaslání zpětné vazby, abychom věděli, jak byly nápomocné, případně co v nich ještě vylepšit.

Pokud si rádi věci rovnou vyzkoušíte a případně se na nejasnosti chcete doptat odborníků, je přímo jako pro vás na míru dělaná naše offline akce Ukázky stavby plotů. Akci pořádáme na všech našich pobočkách dvakrát ročně. Dozvíte se tam, jak na stavbu plotu svépomocí, včetně odborného výkladu a názorných ukázek. Stavbu plotu si na místě můžete pod dohledem odborníků rovnou vyzkoušet. A víte, co je skvělé? Celá akce je naprosto zdarma. Nejbližší termíny akce včetně registrace najdete na levne-pletivo.cz/dod/.

Podívejte se na záznam, jak probíhaly Ukázky stavby plotů na jaře 2024:

Podívejte se také na záznam ON-LINE UKÁZKY STAVBY PLOTŮ – jsou to 3 hodiny plné informací a praktických ukázek montáže čtyřhranného a svařovaného pletiva! ↓↓↓

Po zabetonování sloupků se musí čekat na řádné vytvrdnutí betonu před tím, než je možné pokračovat ve stavbě plotu. Pokud nechcete čekat týden na vytvrdnutí klasického betonu, jistě se vám bude zamlouvat rychletvrdnoucí beton. K betonování sloupků rychlobetonem není potřeba žádné speciální náčiní. Prodává se v pytlích a stačí ho po nasypání do díry okolo sloupku zalít potřebným množstvím vody. Tento beton tvrdne v rámci minut a vy tak díky tomu zvládnete postavit kompletně celý plot během jednoho dne.

Jistě při stavbě plotu využijete magnetickou vodováhu na sloupky. Je to skvělý pomocník při betonování sloupků, aby se vám nestalo, že vám sloupek nakonec zatvrdne nakřivo. Váha skvěle drží jak na hranatých sloupkách, tak i na kulatých.

Vodováha na sloupky - Ploty Dobrý

Vodováha na sloupky - Ploty Dobrý

Se sloupky vám také pomůže stavební provázek. Ukáže vám, kudy povede plot a pomůže s vyznačením míst, kde budete kopat díry pro sloupky. Následně vám pomůže i s určením správné výšky sloupků.

Nářadí potřebné ke stavbě plotu

Některé větší nářadí, které se využívá při stavbě plotů, již jinde v domácnosti nevyužijete. Neváhejte se proto obrátit na naši půjčovnu nářadí a ušetřete tak nějaké peníze.

Přejeme vám hodně štěstí při stavbě plotu svépomocí.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Rozdíl mezi čtyřhranným pletivem s napínacím drátem a bez napínacího drátu | ZOBRAZIT 
  • Časté chyby při stavbě plotu svépomocí | ZOBRAZIT 
  • OTÁZKY A ODPOVĚDI 1. část: Základní informace před stavbou plotu | ZOBRAZIT 
  • Je lepší si plot postavit svépomocí nebo si najmout firmu? | ZOBRAZIT 
  • Oplocení rodinného domu | ZOBRAZIT