Zabezpečení kontejnerů nejen oplocením

Vandalové, ale i velké množství kolemjdoucích. Tito lidé vám dokáží pěkně zavařit, když přijde na téma kontejnery. Na frekventovaných chodnících se často stává, že chodci využívají cizí kontejnery a jejich majitelům už v nich pak nezbývá místo na vlastní odpad.

Bránit se lze několika způsoby.

Můžete si kontejner uzamknout pomocí řetízkového zámku na klíč. Tam však většinou nastává ta nevýhoda, že víko kontejneru jde i přes zámek lehce nazvednout a nezabráníte tak vyhazování drobnějšího odpadu cizích lidí.

Další možností jsou automatické zámky bez řetízku. V tomto případě již víko zvednout nejde. Tyto mechanismy je však většinou možné nainstalovat pouze na kontejnery a popelnice s plochým výklopným víkem. Aby bylo umožněno odemčení kontejneru při svozu odpadů, bývají automatické zámky konstruovány tak, že se automaticky odemknou při naklopení o více než 90°. Což v případě problému s vandalismem nebo velkým větrem není úplně vhodná strategie. Při pádu kontejneru na zem se víko otevře a odpad se vysype. Na velké kontejnery s posuvným víkem se vyrábí mechanické varianty zámku, které se již samy neodemknou. Před svozem odpadu je nutné je odemknout ručně.

Pokud máte u sebe více než jeden kontejner, můžete zvážit hromadné oplocení kontejnerů. K oplocení můžete připevnit také střechu, díky které vám nebude na kontejnery a do kontejnerů pršet. Pokud střechu nepotřebujete, je možné ze stejného materiálu, jako stavíte oplocení, postavit také vrchní část a tím vytvořit jakousi voliéru. Uvnitř voliéry pak budou uzamčeny vaše kontejnery. Tím zabráníte vstupu ke kontejnerům úplně z každé strany. K oplocení přiděláte uzamykatelnou vstupní branku a máte hotovo. Musíte však myslet na její odemčení před svozem odpadu.

Takto jsme například oplotili kontejnery na odpad v Blovicích. Protože branka je v tomto případě atypického rozměru, využili jsme naší zakázkové kovovýroby, kde jsme připravili požadovaný rozměr branky na míru. Více fotek z montáže oplocení kolem kontejnerů najdete ZDE.

 

 

Pokud přemýšlíte o oplocení kontejnerů, jste tady správně. Pokud si nevíte rady, kolik jakého materiálu pro vaše oplocení budete potřebovat, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím TOHOTO FORMULÁŘE. Zdarma vám poradíme, jaký materiál a kolik si na stavbu budete potřebovat zakoupit. Pokud se na stavbu oplocení svépomocí necítíte, rádi vám pomůžeme také se samotnou montáží. I v tomto případě využijte náš poptávkový formulář a my se vám ozveme s cenovou nabídkou montáže i potřebného materiálu pro montáž. Cenovou nabídku vypracováváme zdarma a zcela nezávazně.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Brány, branky, branečky | ZOBRAZIT 
  • Demontáž starého plotu | ZOBRAZIT 
  • Montáž plotu na klíč | ZOBRAZIT 
  • Utíká vám pes ze zahrady? Máme řešení! | ZOBRAZIT 
  • 7 tipů, jak vylepšit starou zahradu | ZOBRAZIT