Stavební oplocení: bezpečnost na staveništi i ochrana majetku

Oplocení kolem své stavby byste určitě neměli podcenit. Zamezíte nebo minimálně ztížíte tím zlodějům a vandalům vstup na váš pozemek. A jak se říká - příležitost dělá zloděje. Nedejte tedy nikomu tuto příležitost a předejděte zbytečným starostem a potížím. Oplocením své stavby zároveň snižujete riziko, že se stane úraz nepovolané osobě, která nevědomky na stavbu vstoupí.

Nejčastěji se kolem staveb používá mobilní oplocení. Mobilní oplocení má mnoho výhod. Montáž mobilního oplocení je snadná a rychlá, můžete ho používat opakovaně na různých místech, části mobilního oplocení se k sobě dají jednoduše napojovat a obecně je velmi variabilní a snadno se s ním manipuluje. Jednoduše si můžete vytvářet místa pro vstup, tedy otevírací části mobilního oplocení. Nezapomeňte, že v době, kdy se na staveništi nepracuje, by měly tyto vstupy být uzamčené.

Ačkoliv se jedná o mobilní oplocení, jednotlivé panely jsou poměrně pevné. Rám je svařený z trubek a výplň je ze svařovaných drátů. Svislé dráty jsou navíc nahoře zakončeny přesahem, což zvyšuje zabezpečení prostoru. Povrch panelů je silně pozinkován, což zaručuje velkou odolnost proti povětrnostním vlivům.

Mobilní oplocení si najde své využití nejen jako stavební oplocení, ale hojně je využíváno také na kulturních akcích. Standardně se mobilní oplocení nabízí ve výšce 200 cm nebo 115 cm. Kolem stavby doporučujeme využít vyšší oplocení. Pokud pomocí mobilního oplocení pouze chcete ukázat směr pohybu a vytvořit jakési koridory, postačí vám nižší. Panely se zasazují do betonových podstavců a ve vrchní části se k sobě připojují spojkou mobilního oplocení

Mobilní oplocení můžete uchovat na skladě a vyndat jej vždy pouze v době potřeby. V případě správného skladování vám vydrží velmi dlouho. Nejdůležitější je skladovat panely v suchu, aby nedocházelo ke korozi.

Kromě mobilního oplocení se také jako oplocení staveb často využívá lesnické pletivo, protože je levné a snadno se montuje. Protože se toto pletivo primárně využívá jako oplocení lesních školek, má uzpůsobená oka tak, aby jimi neprošla zvěř. Pokud se vaše staveniště nachází v oblasti, kde se zvířata ve větší míře vyskytují, jistě vám toto oplocení přijde vhod. Zvířata totiž (nejen) na staveništi mohou způsobit pořádnou paseku. Lesnické pletivo můžete přidělat na dřevěné kůly, nebo klasické sloupky upevnit na zemní vruty. Tím předejdete zbytečnému betonování.

Větší zabezpečení na staveništi

Pokud na staveništi uchováváte stavební materiál i v době, kdy na něm zrovna nepracujete, můžete zvážit také nainstalování kamerového systému. Nezapomeňte poté po areálu rozmístit informační cedule o tom, že že je prostor monitorován.

Na stavbě nezapomínejte zakrýt nebo oplotit různé jámy, výkopy, propadliny a další. Zajištění těchto míst je mimo jiné také nezbytné a povinné z hlediska zákonu o BOZP.

Mobilní oplocení – Ploty Dobrý

Mobilní oplocení – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat:

  • Jednoduché oplocení | ZOBRAZIT 
  • Zemní vruty: pevné základy bez betonování | ZOBRAZIT
  • Potřebuji na stavbu plotu povolení? | ZOBRAZIT
  • Jak nejlevněji oplotit pozemek? | ZOBRAZIT
  • Oplocení firemního pozemku | ZOBRAZIT