Zastínění na terasu: Zajistěte si soukromí na terase snadno a levně

Když relaxujete na své terase a chcete si v klidu vychutnat kávu nebo třeba dobrou ugrilovanou večeři, není nic horšího než pohledy sousedů, které vás nenechají chvilku v klidu. A na tom se jistě shodnou i ti, kteří mají milé sousedy, se kterými vychází dobře. Občas zkrátka není na škodu mít se kam schovat a užít si pohodu s vědomím, že nejste neustále někomu na očích.

Pojďme si v tomto článku představit, jaké máte možnosti s řešením zastínění na terase.

Zastínění na terasu v řadovém domě

Řadové domy jsou typické tím, že mají jejich obyvatelé nejen terasy, ale i zahrady přímo vedle sebe. Když sedí tedy oba sousedé na svých terasách, sedí téměř vedle sebe. V těchto případech se často využívá zastínění přímo na plot. Což je výhodné pro ušetření peněz. Plot už totiž máte postavený a stačí zakoupit nějaké zastínění. Zastínění navíc nemusíte instalovat na celý plot, ale pouze v části, kde máte terasu. Pro pletivo nebo plotové panely můžete použít zastínění v podobě stínící tkaniny, štípaného bambusu nebo rákosové rohože. Na plotové panely můžete také nainstalovat ratanové zástěny nebo plastovou výplň do plotových panelů.

řadovky

Zastínění na terasu u rodinného domu

U rodinných domů se počítá s tím, že kolem terasy pokračuje stále váš pozemek, proto zde tolik nedává smysl stavět zástěny přímo u terasy. Opticky byste si tím zmenšili prostor na pozemku a zamezili byste tím jeho vzdušnosti. Zvažte spíše zastínění kolem celého domu pomocí vhodného plotu. Možnou variantou pro vás může být betonový nebo gabionový plot. Pokud máte již postavený průsvitný plot a nechcete stavět nový neprůsvitný, můžete k němu jen namontovat zastínění.

rodinný

Zastínění na terasu na chatě

Pokud máte chatu v chatové oblasti, můžete si instalovat zastínění kolem terasy v přírodním duchu. Nabízí se túje, habry či další rostliny, které fungují jako zástěna i bez opory. Případně, máte-li kam, můžete kolem terasy namontovat bambusové nebo rákosové zastínění. Pokud jste šikovní na manuální práce, zvažte vlastní výrobu dřevěné zástěny, která bude do chatové oblasti svým stylem zapadat.

chata

Ve firmě Ploty Dobrý si vyberete ze spousty forem zastínění na plot. Navštivte náš e-shop a vyberte si zastínění i pro váš plot. Pokud potřebujete poradit s výběrem, kontaktujte nás prostřednictvím formuláře níže:

Mohlo by vás také zajímat:

  • Montáž ratanových pásů na plotový panel | ZOBRAZIT 
  • Levný neprůhledný plot | ZOBRAZIT 
  • 7 tipů, jak vylepšit starou zahradu | ZOBRAZIT 
  • Betonové ploty: soukromí, ochrana a odhlučnění | ZOBRAZIT 
  • Oplocení rodinného domu | ZOBRAZIT