OTÁZKY A ODPOVĚDI 3. část: Plot z pletiva

V předchozích dílech Otázek a odpovědí jsme si zodpověděli nejčastější otázky před zahájením stavby plotu a před najmutím firmy na montáž plotu. V tomto díle se zaměříme konkrétně na ploty z pletiva. Ploty z pletiva jsou totiž stále nejčastěji montovaným a kupovaným druhem oplocení. Nejčastější otázky k plotům z pletiva nám tentokrát zodpoví šikovná obchodní zástupkyně Michaela Havránková. Pokud nenajdete odpověď na vaši otázku, neváhejte se na Míšu obrátit na emailu havrankova@levne-pletivo.cz.

michaela havrankova

Jaká je ideální výška pletiva? Jaká je maximální povolená výška pletiva?

Ideální výška pletiva je v každém případě jiná. Někde stačí 125 cm – pokud si zákazník např. přeje jen rozdělit své pozemky, někdy je to 150 cm jako vymezení hranice pozemku a někdy vyšší. Vždy jsou důležité potřeby a účel oplocení, a také aby váš plot ladil s okolními ploty.

Maximální povolená výška je 200 cm. Pokud chcete mít plot vyšší, je nutné stavbu ohlásit stavebnímu úřadu a získat územní souhlas.

O kolik delší si musím pořídit sloupky, než mám pletivo?

Ideálně o 60 cm.

Je lepší pletivo s napínacím drátem nebo bez?

Pokud je plot ve svahu nebo delší než 25 metrů, určitě doporučuji pletivo bez zapleteného napínacího drátu.

Můžu si na plot z pletiva namontovat zastínění jako např. stínící tkaninu i později? Nebo je nutné stínící tkaninu namontovat rovnou při stavbě plotu?

Stínící tkaninu můžete nainstalovat kdykoliv. Jen počítejte s tím, že bude větší nápor na sloupky, proto před instalací stínící tkaniny prověřte stav a pevnost sloupků, aby se plot nevyvrátil.

Musím se o plot z pletiva nějak starat, aby mi dlouho vydržel?

Nemusíte.

Můžu k sobě napojit dvě role pletiva, když mi jedna nestačí?

Samozřejmě, ideální je pletivo bez zapleteného ND. Návod na rozpojení a spojení pletiva najdete ZDE.

Musím použít vzpěry?

Ano.

Lze postavit plot z pletiva bez betonování sloupků?

Ano, lze použít zemní vruty. Doporučuji ale zjistit skladbu podloží, aby vruty byly stabilní, anebo naopak, aby šly zavrtat do země v dostatečné hloubce.


Přemýšlíte o stavbě plotu, ale nejste si jisti s potřebným materiálem? Obraťte se na naše obchodní zástupce, kteří vám zdarma a nezávazně poradí. Pokud byste radši stavbu plotu nechali na odbornících, neváhejte nás kontaktovat pomocí formuláře zde a můžeme spolu sjednat montáž plotu na klíč.


Mohlo by vás také zajímat:

  • OTÁZKY A ODPOVĚDI 1. část: Základní informace před stavbou plotu | ZOBRAZIT 
  • OTÁZKY A ODPOVĚDI 2. část: Základní informace před najmutím firmy na montáž plotu | ZOBRAZIT 
  • Čtyřhranné a svařované pletivo – výhody, nevýhody, rozdíl | ZOBRAZIT 
  • Jednoduché oplocení | ZOBRAZIT 
  • Je lepší si plot postavit svépomocí nebo si najmout firmu? | ZOBRAZIT