Nejlevnější oplocení

Při stavbě oplocení je pravděpodobné, že se budete zajímat o celkovou částku, kterou do plotu budete muset investovat. Pojďme se podívat na to, jaký plot je nejlevnější.

Záleží samozřejmě na tom, co máte v plánu oplocovat. Ne všechny druhy oplocení se hodí všude.

Jedním z nejlevnějších druhů oplocení je lesnické pletivo. To se však nehodí všude. Jako oplocení rodinného domu lesnické pletivo nedoporučujeme. Lesnické pletivo se využívá především pro oplocení lesních prostorů a školek, pasek, sadů, vinohradů a dalších podobných objektů. Právě proto, že se nejčastěji používá jako oplocení větších objektů, je vymyšlené a vyrobené tak, aby mohlo být co nejlevnější.

Pokud hledáte levné oplocení rodinného domu nebo zahrady, zůstaňte stále mezi pletivy. Konkrétně se poohlédněte po čtyřhranném pletivu. Čtyřhranné pletivo díky své ceně a poměrně snadné montáži patří mezi nejprodávanější druhy oplocení v ČR.

Podobně levně vás může vyjít také svařované pletivo. To se vyrábí s různým průměrem drátu a s různými velikostmi jednotlivých ok. Pokud hledáte nejlevnější svařované pletivo, bude to to s nejmenším průměrem drátu a s největšími oky.

Čtyřhranné pletivo – Ploty Dobrý

Svařované pletivo – Ploty Dobrý

Čtyřhranné pletivo – Ploty Dobrý

Na čem se dá při stavbě plotu ušetřit?

Výška plotu

Čím nižší plot, tím vás pochopitelně materiál vyjde levněji. Zvažte proto, jakou výšku plotu potřebujete a zda byste se nespokojili s jinou, nižší. Pokud máte na pozemku psa, nebo ho do budoucna plánujete pořídit, na výšce plotu rozhodně nešetřete. Nastavování plotu do výšky by se vám v budoucnu mohlo naopak prodražit.

Zastínění

K průhledným plotům se často dokupují různé formy zastínění pro zajištění soukromí. Některé varianty jsou levnější, jiné dražší. Pochopitelně vás nejlevněji vyjde, když si žádné zastínění na plot pořizovat nebudete. Chcete-li si ale vytvořit nějaké soukromí, nejlevnějším zastíněním na plot jsou stínící tkaniny. Ty se vyrábí v různých procentech zastínění, od čehož se také odvíjí cena jednotlivých tkanin.

Vhodnou formou zastínění může být také živý plot. S tím je pouze potíž v tom, že musíte čekat několik měsíců, někdy i let, na to, než vám vyroste a začne plnit svou funkci zastínění.

Podhrabové desky

Zvažte také, zda ke svému plotu potřebujete podhrabové desky. Protože se jedná o betonové produkty, jsou jednak poměrně těžké (tedy bude se vám plot stavět hůře), ale také se potom nasčítá i finální částka za oplocení. Podhrabové desky se používají především na pozemkách se psem nebo ve svahu při stavbě plotu z plotových panelů.

Kombinace materiálů

Ušetřit můžete také díky kombinaci materiálů. Pokud z jakéhokoliv důvodu potřebujete na části oplocení dražší oplocení (například betonový plot na straně pozemku, odkud fouká silný vítr), můžete zbylé strany pozemku oplotit levnějším oplocením, například čtyřhranným pletivem. Oproti tomu, kdy byste oplocovali celý pozemek betonovým plotem, znatelně ušetříte.

Stavba plotu svépomocí

Ušetřit peníze také můžete, pokud se rozhodnete postavit si plot svépomocí místo toho, abyste si na stavbu najali firmu. Nápomocné vám mohou být naše návody na stavbu plotů, které jsou k dispozici online a zcela zdarma.

Pokud se chcete stavbu plotu naučit raději živě a mít možnost se na cokoliv doptat profesionálů z oboru, nebo si pod jejich dohledem stavbu i sami vyzkoušet, neváhejte navštívit naši akci Ukázky stavby plotů. Akce je zcela zdarma a probíhá dvakrát ročně na všech našich pobočkách. Bližší informace o akci včetně nejbližších termínů a míst konání akce najdete ZDE.

Čtyřhranné pletivo – Ploty Dobrý

Ukázky stavby plotů – Ploty Dobrý

Stavba plotu – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat:

  • Jednoduché oplocení | ZOBRAZIT 
  • Drátěný plot | ZOBRAZIT 
  • Postavte si plot svépomocí! Jaké vychytávky a pomůcky by vám neměly chybět? | ZOBRAZIT 
  • Časté chyby při stavbě plotu svépomocí | ZOBRAZIT 
  • Levný neprůhledný plot | ZOBRAZIT